Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη νηπιαγωγείου στη ρεματιά την Κυριακή 19 Μαίου


Από τη επίσκεψη νηπιαγωγείου του Χαλανδρίου στη ρεματιά την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.



Η παρουσία του συλλόγου μας ήταν ουσιαστική και ζεστή και συνέβαλε ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της επίσκεψης των νηπιαγωγών και στην εξοικείωση των νηπίων με το φυσικό περιβάλλον.




Δείτε εργασίες για τη ρεματιά και σχετικό βίντεο, που είχαν υλοποιηθεί στο 14-ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου καθώς και αναλυτική περιγραφή της ημέρας.

 
 
Η συνάντηση με τους φίλους της ρεματιάς μας δίνει πάντα χαρά. Πόσο περισσότερο όταν γνωρίζουμε ανθρώπους που οδηγούν τις ψυχούλες των παιδιών στο μονοπάτι της αγάπης για τη φύση! Μια τέτοια συνάντηση είχαμε στις 19 Μαϊου με τις εξαιρετικές νηπιαγωγούς και τη χαρούμενη παρέα των μικρών του 4ου και του 10ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.
 
Μαζί οι γονείς και τ'αδερφάκια. Μιλήσαμε για τους περιπάτους τους στη ρεματιά, για τα δέντρα και τα ζωάκια που έχουν γνωρίσει κατά καιρούς, για την ανάγκη αυτή η μοναδικά όμορφη γειτονιά να προστατευθεί. Και μετά ήταν η σειρά των προσκόπων να διδάξουν την αγάπη στη φυση μέσα απο μια ξεχωριστή παραλλαγή του παιχνιδιού του θησαυρού: τα παιδιά έπρεπε να βρουν το σχισμένο σε 4 κομμάτια πέπλο της νεράϊδας, να τα ενώσουν κι έτσι να της ξαναδώσουν τη δύναμη να κάνει το καλό!
 
Τα καλύτερα ακολούθησαν. Οι 4 ομάδες των παιδιών με την καθοδήγηση και τη φροντίδα των προσκόπων και των νηπιαγωγών βρήκαν τα σημάδια που τα οδήγησαν στα ...κομμάτια του πέπλου. Ήρθε και η σειρά των μεγάλων να παίξουν. Όσο τα παιδιά κυνηγούσαν τον θησαυρό, ανταλλάξαμε απόψεις για την προστασία της ρεματιάς με τους μεγάλους. Μεγάλη υπόθεση να συζητάς με τους ανθρώπους που μεγαλώνουν τους αυριανούς πολίτες της ρεματιάς!
 
Δυο γεμάτες ώρες απολαύσαμε παρέα με την πολύβουη παρέα. Μας χάρισαν χαμόγελα, τους χαρίσαμε γλαστράκια με εποχικά φυτάκια. Τους ζητήσαμε να τα μεταφυτεύσουν και να τα αγαπήσουν για να τα κρατήσουν στη ζωή! Κάπως έτσι περιμένουμε να αγκαλιάσουν τη ρεματιά: τον κοινό μας θησαυρό... Και για να δώσουμε και γραπτώς το μήνυμα προσφέραμε το παραμύθι μας "Ο θησαυρός της ρεματιάς" στις νηπιαγωγούς που ξέρουν πώς θα ...κεφαλαιοποιήσουν κάθε λέξη!
 
Οι κυρίες Κυριακή Παπαδοπούλου, Γεωργία Τομαρά, Ελένη Αναγνώστου, Χριστίνα Παπαγιαννίδου και Ζωη Μπαλκάμου αξίζουν τον έπαινο και τις ευχαριστίες μας για όσα κάνουν πέραν ωρών εργασίας, Κυριακή. Οι πρόσκοποι, παραδοσιακοί θεματοφύλακες παιχνιδιών με θησαυρούς επικοινώνησαν μοναδικά με τα παιδιά δίνοντάς τους χαρά και αφορμή για σκέψεις. Τί είναι θησαυρός; Τί δεν ξεφτίζει ποτέ και σε κανένα χρηματιστήριο; Πήραμε όλοι τη χαρά της συνάντησης, το πράσινο, το ασήμι απο το νερό που έλαμπε στον ήλιο, τη ζωηραδα των μικρών βατράχων, το τραγούδι του κότσυφα.
 
Η Ειρήνη Κατσιμπόκη, η Κέλλυ Δάνου και η Ματρώνη Δικαιάκου περιμένουν τις αφίσες που υποσχέθηκαν τα παιδάκια, τις εντυπώσεις τους απο τον "θησαυρό της ρεματιάς", την καλύτερη εποχή για τη ρεματιά. Είναι μεγάλα κορίτσια όμως και ξέρουν πως πρέπει να μεγαλώσουν πολλά μικρά ενθουσιώδη παιδιά για να πραγματοποιηθεί αυτή η τελευταία ευχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή