Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Εξασφάλιση προσβασιμότητας στο ρέμα Πεντέλης – Χαλανδρίου στη Νέα Πεντέλη



Πόρτα - φράκτης στην οδό Ασκληπιού στη Νέα Πεντέλη



Πεσμένα δένδρα στην περιοχή του καταρράκτη



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, Δήμαρχο Πεντέλης
και τον κ. Χρήστο Γκολετσόπουλο, Πρόεδρο της δημοτική κοινότητας Νέας Πεντέλης για το ανωτέρω θέμα

Αξιότιμοι κύριοι,
Το ομορφότερο τμήμα της Νέας Πεντέλης είναι αποκλεισμένο για τους δημότες της. Αναφερόμαστε στον χώρο που συνορεύει με τη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας επί της Λεωφ. Αλέξανδρου Παναγούλη και της γέφυρας επί της οδού Ασκληπιού, περίπου 1 χλμ. νοτιότερα.

Το τμήμα αυτό αποτελεί ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή μας. Είναι όμως απροσπέλαστο για τους πεζοπόρους και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, που δεν επιδίδονται σε περιπέτειες και αναρριχήσεις.
Συγκεκριμένα, στο τμήμα αυτό υπάρχουν τα παρακάτω εμπόδια:

1. Στην οδό Ασκληπιού, μεταλλική πόρτα φράσει το μονοπάτι και τη δίοδο στον παραρεμάτιο χώρο, ο οποίος ανήκει στην Α ζώνη προστασίας της Ρεματιάς .

2। Μέσα στην ίδια την Α΄ ζώνη υπάρχουν περιφράξεις, φράχτες και άλλα εμπόδια, που καθιστούν αδύνατη την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στο δημόσιο χώρο .


३. Δεν έχει κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στην οδό Μαράθη που θα επιτρέψει στα παιδιά να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους με τα πόδια ή το ποδήλατο αντί να υποχρεώνονται οι γονείς να τα μεταφέρουν με το αυτοκίνητο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ρύπανση και έξοδα σε καιρό οικονομικής κρίσης .

4. Σε πολλά σημεία η διαδρομή δίπλα στο ρέμα είναι αδιάβατη λόγω εμποδίων από πεσμένα δένδρα, κλαδιά, βάτα κλπ. Ένας στοιχειώδης καθαρισμός (χωρίς να βλάπτεται η τοπική χλωρίδα) είναι απαραίτητος ακόμα και για λόγους ασφαλούς προσπέλασης πυροσβεστών, σε περίπτωση εστίας φωτιάς.

5. Στη λεωφ Αλ Παναγούλη υπάρχει μπαρ του οποίου οι εγκαταστάσεις εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών από και προς τον παραρεμάτιο χώρο. Η λύση είναι να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι που θα συνδέει τη γέφυρα της οδού Ασκληπιού με τη γέφυρα της Λεωφ. Αλ. Παναγούλη.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια


Συνημμένες: 2 φωτογραφίες της περιοχής που ελήφθησαν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011।










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή