Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ - μετα από 2 χρόνια - ΕΥΑΙΣΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ

Με αυτό τον τρόπο διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας; Και αυτή είναι η φροντίδα μας για τη σωματική τους ακεραιότητα;  

 Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου νεαροί με φτυάρια και αξίνες συνέχισαν τις καταστροφικές τους παρεμβάσεις στο Ρέμα. Την Πέμπτη  7 Οκτ  το πρωί συνεργεία του Δήμου απεκατάστησαν το τοπίο και το φύτεψαν.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα φυτά είχαν ξεριζωθεί  και πεταχτεί στο Ρέμα. Μαζέψαμε όσα μπορέσαμε και ο Δήμος , όπως μας ενημέρωσαν , πρόχώρησε σε μηνύση κατ' αγνώστων.
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτές τις πράξεις; Έγκλημα κατά της φύσης; Άγνοια κινδύνου; Και από αυτή την πλευρά αν το δει κανείς ένα σκορτσάρισμα του ποδηλάτου θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα του ποδηλάτη
Την ίδια ημέρα στείλαμε το  ακόλουθο έγγραφο προς την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου, το ΥΠΕΚΑ/ΔΕΕΑΠ, τον Δήμο και το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου  

Έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε ότι σήμερα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου υπό την εποπτεία της Γεν Γραμματέως κ Π. Γκικάκη αποκατέστησαν το τοπίο της Ρεματιάς που είχε καταστραφεί από ενέργειες ιδιωτών.
Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν ογκόλιθοι, πέτρες, σανίδες και άλλα αντικείμενα, που είχαν μεταφερθεί για την κατασκευή αναχωμάτων, και τα προϊόντα των παρανόμων εκσκαφών επανατοποθετήθηκαν στην αρχική τους θέση. Τα πρανή αποκαταστάθηκαν και φυτεύτηκαν με θάμνους. Φυτεύτηκαν επίσης 10 πεύκα.
Δυστυχώς σε μερικές ώρες που πήγαμε στο χώρο για να πάρουμε φωτογραφίες είδαμε με λύπη ότι τα ίδια προφανώς άτομα ξερίζωσαν τα δέντρα και τα πέταξαν στο Ρέμα.
Επισημαίνουμε το γεγονός το Σάββατο 2-10 γύρω στις 10.20 έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους νεαροί να σκάβουν και να δημιουργούν αναχώματα. Ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, αλλά μέχρι στις 12.00 περίπου, αν και τα ανωτέρω άτομα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο χώρο και να σκάβουν, δεν έγινε αντιληπτό αν εμφανίστηκε η αστυνομία ούτε και έγινε καμία προσαγωγή, αν και αυτές οι παραβάσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ ΙΙ 10 του Π Δ/τος ΦΕΚ 659/Δ/1995 ,
επισύρουν τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 28 του Ν 1650/ 1986.



                                                                                                Το ξερίζωμα, η καταστροφη 

Το ίδιο απόγευμα τα πεύκα , που φύτεψε ο Δήμος και οι θάμνοι για τη στήριξη των πρανών ,που πρόσφερε ο Σύλλογος ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν στο Ρέμα. ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή