Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το serial των παρεμβάσεων σε βάρος του πρασίνου συνεχίζεται καθώς και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση του δημάρχου [Χαλαδρίου] σε ερώτηση δημοσιογράφων  αναφορικά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή  ο Βουλευτής Α' Αθηνών  κ Φώτης Κουβέλης με τίτλο "Βίαιη παρέμβαση στη Ρεματά Χαλανδρίου"  όπου αναφέρει ότι "την Τετάρτη 2 Ιουνίου συνεργεία του Δήμου εισέβαλαν στο Ρέμα Χαλανδρίου και συγκεκριμένα σε τμήμα του θεάτρου Ρεματιάς κι αφού αποψίλωσαν μέρος της βλάστησης της περιοχής ξεκίνησαν τη μεταφορά υλικών προκειμένου να διαμορφώσουν το χώρο σε αναψυκτήριο-καφετέρια."
Απαντώντας ο Δήμαρχος διέψευσε τις καταγγελίες υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για εργασίες συντήρησης του Θεάτρου  Ρεματιάς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που γίνονται σε ετήσια βάση κατά τις οποίες απομακρύνθηκε ξερή βλάστηση γιά λόγους πυροπροστασίας. Μάλιστα δήλωσε "θλιμμένος"  από το γεγονός ότι "πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς παρασύρονται από ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε μια ουτοπική πραγματικότητα" ενώ εμφανίστηκε λαύρος κατά των καταγγελόντων, τονίζοντας ότι: η εμμονή ορισμένων ανθρώπων να θεωρούν τους εαυτούς τους αστυφύλακες της πόλης, τους οδηγούν σε γραφικές ενέργειες"
[Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αμαρυσία στις 12-06-10]


Ως  απάντησή μας στα ανωτέρω στείλαμε την εξής επιστολή:
Αγαπητέ κ Δήμαρχε

Δε νομίζουμε  ότι επισκεφθήκατε το χώρο πίσω από το κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς εκεί όπου κόπηκαν τα καλάμια.. Αυτά που κόπηκαν. είναι ακριβώς όσα χρειάζονταν για την επέκταση του εξωτερικού χώρου του κυλικείου. Και αφού ο χώρος στρώθηκε με γαρμπιλι δεν θα ξαναβγούν. Τα υπόλοιπα,που πραγματικά χρειάζονται κάποια αραίωμα[φωτ.1] και κόψιμο των ξερών παραμένουν στη θέση τους.
Το ίδιο συνέβη και προ ετών όταν ο κ Κανατσούλης ισχυριζόταν ότι ο χώρος μετά το ημικύκλιο του Θεάτρου στρώθηκε με κουρασάνι[φωτ 2] ενώ έχει στρωθεί με τσιμέντο, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει.
Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις, εκτός των άλλων, μετατρέπουν ένα χώρο πρασίνου σε θερμοσυσσωρευτή ως αποτέλεσμα του φαινομένου της θερμικής νησίδας με επικίνδυνες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. 

Και με την ευκαιρία, ποιος είχε την  ιδέα ήταν να να φυτευτούν   δίπλα στις   καλαμιές λέιλαντ; [φωτ.3]

ΥΓ Τα περί αστυφυλάκων της πόλης, γραφικών ενεργειών, πτηνών και λοιπών ευφυολογημάτων, τα αντιπαρερχόμαστε  ως αλυσιτελή, για τη σοβαρή και πειστική ανάπτυξη επιχειρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή